”Synvillan”

Den här gången besökte vi den övergivna disponentvillan på Selaön utanför Strängnäs. Vi bestämde oss för att göra något annorlunda.

Disponentvillan på Selaön utanför Strängnäs

Kvällen innan vi åkte i väg letade vi på nätet efter nått kul ställe att fotografera, det som råkade dyka upp på sökningen var en övergiven villa i Strängnäs. Fint, tänkte vi och bestämde oss för att åka dit. Vi hade dock ingen aning om exakt var huset fanns någonstans, men att det skulle säkert lösa sig när man väl kom dit.

Väl framme i Strängnäs tog vi först en tur runt stan med bilen och såg en stor byggnad i utkanten som verkade tom. Hmm, tänkte vi, intressant, men först var det dags för en kopp kaffe! Vi besökte det lokala fiket där vi även passade på att fråga ett par som verkade komma från trakten.

Dom sa att det mycket riktigt fanns en övergiven disponentvilla ute på selaön samt att den övergivna byggnaden som vi sett i utkanten av stan var en nedlagd milostab. Det lät spännande tyckte vi, men först skulle vi till disponentvillan.

Till slut kom vi fram till huset vi skulle fota och bestämde oss för att göra något annorlunda. Här gällde det ha lite fantasi och ta tillvara på det ”lilla”. Huset var inte i sitt bästa skick och på övervåningen hade golvet rasat på sina ställen. Tyvärr fanns det inte kvar så mycket inredning och intressanta detaljer, men vi hade ändå en väldigt bra fotodag.

Efter några timmar i det övergivna huset åkte vi tillbaka till Strängnäs för att ta oss en titt på milostaben. Väl tillbaka i Strängnäs var vi hungriga och googlade fram Kings Pizzeria. Efter en rätt väl tilltagen kebabpizza åkte tillbaka till milostaben och letade efter ett hål stängslet. Eftersom det var is på sjön kunde vi gå till baksidan av huset och där kunde vi åla oss in under stängslet, lite krångligt men det gick (om vi hade gått 20 meter till hade vi sett ett stort hål i stängslet som Strängnäs alla kids verkar använda).

Den gamla militärstaben verkade vara en intressant byggnad att fotografera. Men vi insåg snabbt att att det började bli kväll och därmed rätt mörkt.  Tyvärr hann vi inte slutföra en komplett bildserie för att visa här på foto3. Men vi kommer att återkomma till Strängnäs för att slutföra detta.

Vi tycker även att det skulle vara intressant att veta mer om det övergivna huset på Selaön.

Betyg av platsens fotovärde

Fotograferat av: Fredrik Sand & Jac Hedberg

Om Foto3