Grängesberg

Det övergivna hyreshuset i Grängesberg

Det övergivna hyreshuset i Grängesberg

Foto3 tog bilen kl 06.45 och körde mot Grängesberg. Efter några timmar i bilen med kaffe och macka kom vi fram. Vi hade tänkt att fota gruvlavarna inne i Grängesberg men dom visade sig vara kraftigt igenbommade. Vi googlade lite snabbt i mobilen och hittade istället en gammal dynamitfabrik som skulle ligga i närheten.

När vi kom fram gick vi runt och kollade lite men det verkade rätt trist. En låst dörr var intressant och vi skämtade om att åka och köpa en vinkelslip… varpå vi hörde en röst bakom oss på bred dalmål säger – ”Eller så använder man nyckeln”. Det visade sig att det var en kille som hade byggt om stället till ett laserdome och som välkomnade in oss i lokalen. Fotovärdet där inne var dock lika med en överkryssad Nikon kamera.

Nåja, fram med mobilerna igen. Nu hittade vi ett övergivet hyreshus och åkte dit för att kolla. Och visst, där stod ett hyreshus med utslagna fönster och en öppen dörr. Efter att ha fotat ett par timmar tog vi en sen lunch och konstaterade att vi inte riktigt fotat det vi hade tänkt oss.

Som tur var åkte vi till Ställbergsgruvan efteråt, annars hade nog dagen känts helt bortkastad.

Betyg av platsens fotovärde

Fotat av: Jac Hedberg, Fredrik Sand & Adrian Leopoldson

Om Foto3