Berlin, del 1 av 4 – Heilstätte Grabowsee

Vi packade in 5 grabbar med fotoutrustingar i en liten BWM 1-serie. Det var trångt, väldigt trångt…

Foto3 i Berlin – Heilstätte Grabowsee

Vi packade in 5 grabbar med fotoutrustingar i en liten BWM 1-serie. Det var trångt, väldigt trångt… Men Fredrik som körde bilen verkade ha det bra. Efter några mils lidande med ledvärk, nackspärr, lustiga ställningar och diverse pauser var vi framme.

Från 1896 till 1945 var Heilstätte Grabowsee nämligen ett sanatorium för tuberkulospatienter och från 1945 ett ryskt militärsjukhus.

Efter att ha gett vakthunden ett paket korv så fick vi en ny kompis som välkomnade oss med ett vift på svansen. Vid en skön naturmiljö runt vattnet uppenbarade sig sju stycken stora hus.
Vi var i fotohimlen! Det var i alla fall vad vi trodde… Visst, det var imponerande byggnader, men…

Tomt!

Det var tomt. Alla rum var tomma, allt var borta. Bara ett skal kvar (eller sju för att vara exakt). Nåväl, vi hade inte åkt hela vägen hit packade som sillar i en alldeles för liten bil, så vi insåg att här fick man nog vara lite kreativ om man ville få med sig nån bild i alla fall – och knappt det lyckades vi med.

Men det var en hel del vacker graffiti på området, för tydligen är det en snubbe som hyr stället och försöker göra det till nåt ställe för ungdomar som hamnat lite snett. En beundransvärd tanke, men han har en del jobb att göra om han vill uppnå sitt mål.

Foto3 önskar lycka till med projektet!

 

Betyg av platsens fotovärde:

 

Fotograferat av: Jac Hedberg och Fredrik Sand

Om Foto3