Fredriksbergs pappersbruk

Foto<sup>3</sup> besökte det övergivna pappersbruket i Fredriksberg. Det blev en spännande dag att vandra omkring i det gamla bruket.

Fredriksbergs pappersbruk – ett tillhåll för Freddy Krueger

Kort fakta om byggnaden
Foto3 besökte det övergivna pappersbruket i Fredriksberg, pappersbruket var verksamt mellan 1910-1957 och har även haft en del verksamhet efter det. Nu är det gamla pappersbruket helt övergivet, men är en ganska känd byggnad för ruinturism.

Recension
På förmiddagen rullade vi in i Fredriksberg efter ett antal timmar i bilen, och undrade lite smått var pappersbruket låg. Wikipedia gav inte den exakta positionen och inga andra sajter heller för den delen. Vi stannade vid Konsum och konstaterade att allt för många kaffe gjorde sig påminda. En snödriva i närheten blev räddningen, och se där! En jättestor skorsten tornade upp sig i horisonten.

Det gamla bruket låg mitt i ”stan” vilket var lite antiklimax. Sedan när blev Urban Exploration handikappsvänligt?
Vi hade ju förväntat oss en kuslig skog och lite tuff terräng, för det är ju så ett coolt ställe ska vara?  Nåja, det har ju sina förelar att kunna parkera direkt utanför porten och även ha en pizzeria med behörighet avstånd…

Men, vi kan bara instämma att det blev en spännande dag att vandra omkring i det gamla bruket.
Man hade bara önskat att man besökt det här stället för länge sedan, för tyvärr saknades mycket av inredningen och det var ibland svårt att hitta intressanta detaljer. Höjdpunkten blev besöket nere i verkstaden, där stod han! Freddy Krueger och slipade på sina handskar. Ett snabbt foto blev det och sedan smög vi vidare ut… och åt en pizza.

Betyg av platsens fotovärde

Fotograferat av: Fredrik Sand & Adrian Leopoldson

Om Foto3